Προγράμματα του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγ. Ιωάννη

Μίνι Τένις

Μύηση στον κόσμο του τένις με έναν διασκεδαστικό και μη ανταγωνιστικό τρόπο

Το Μίνι Τένις είναι εξαιρετικά προσφιλές για τα παιδιά, σχεδιασμένο για ηλικίες 3.5 – 10 ετών, ανεξάρτητα από το ταλέντο ή την ικανότητα τους. Στις ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις για τις ηλικίες αυτές, τα παιδιά διδάσκονται το άθλημα του τένις μέσω της παιχνιδοκεντρικής μεθόδου (play and stay), όπως ορίζει η παγκόσμια ομοσπονδία τένις (ITF). Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά αναπτύσουν τις βασικές τεχνικές του τένις, την ομαδικότητα καθώς και την ευγενή άμιλλα.

Στο Μίνι Τένις τα παιδιά θα γνωρίσουν το δημοφιλές άθλημα μέσα από παιχνίδια και πρωτοποριακές τεχνικές, μέσα από ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για εκείνα.

Οι ομάδες των παιδιών συγκροτούνται και οργανώνονται ανάλογα με την ηλικία τους και την εμπειρία τους. Η προπόνηση γίνεται με προσαρμοσμένο στις ικανότητες των παιδιών εξοπλισμό, όπως π.χ. μικρές ελαφριές ρακέτες, μπάλες χαμηλής πίεσης ή σφουγγαρένιες, χαμηλό φιλέ, γήπεδο μικρών διαστάσεων.

Με τη βοήθεια των παιχνιδιών και των φυσικών ασκήσεων αναπτύσσονται οι κινητικές δεξιότητες των παιδιών (αίσθηση χώρου και χρόνου, συντονισμός, ισορροπία).

Εκτός από τα πρώτα βήματα τεχνικής κατάρτισης, αξίες όπως η συμμετοχή, η συνεργασία, η αποδοχή κανόνων είναι σημαντικές διδακτικές προτεραιότητες των προπονητών μας.

Ακαδημίες τένις

Στόχος μας η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στο τένις, προτίστως ως ευχάριστη δραστηριότητα και πολύτιμη εμπειρία.

Σχεδιασμένο για ηλικίες 07-17 ετών

Συγκροτούνται και οργανώνονται ομάδες ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητες των παιδιών.

Στα τμήματα αυτά εντάσσονται οι μικροί μας φίλοι με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στο άθλημα του τένις και την μεγιστοποίηση των επιδόσεών τους σε αυτό, ενώ ταυτόχρονα κοινωνικοποιούνται με άλλα παιδιά της ηλικίας τους έχοντας το τένις σαν κοινό ενδιαφέρον. Στόχος μας είναι τα παιδιά να συνηθίσουν σε ένα τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Το τένις προσφέρει άριστη αθλητική αγωγή καθώς και ιδανικό τρόπο εκτόνωσης από την καθημερινή σχολική φόρτιση.

Οι εκδηλώσεις και τα τουρνουά που πραγματοποιούνται στον όμιλο αντισφαίρισης κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάνουν το άθλημα πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό για τα τμήματα νέων.

Οι νέοι που έχουν δυνατότητες και το επιθυμούν μπορούν να προωθηθούν στο αγωνιστικό τένις με τη συγκατάθεση των γονέων τους

Τένις Ενηλίκων

Μάθετε τις βασικές αρχές και τεχνικές του τένις, τελειοποιήστε το παιχνίδι σας ή παίξτε για να κερδίσετε

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αγ. Ιωάννη προσφέρει μια εκτενή ποικιλία προγραμμάτων σε ένα ιδανικό περιβάλλον, υπό τον συντονισμό της ομάδας επαγγελματιών προπονητών μας. Παρέχονται μαθήματα για όλα τα επίπεδα, ομαδικά ή ατομικά.

Ανεξάρτητα από το επίπεδό σας – από εντελώς αρχάριος μέχρι και καλός club player, οι προπονητές μας θα δημιουργήσουν το κατάλληλο πρόγραμμα για τις δικές σας ανάγκες.

Μάθετε τις βασικές αρχές τεχνικής και τακτικής με τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Για τους πιο προχωρημένους, επιδιώκουμε την τελειοποίηση και σταθεροποίηση των βασικών χτυπημάτων, την εξέλιξη των ειδικών χρυπημάτων, την πλήρη ενσωμάτωση της τακτικής-στρατηγικής μέσα στο παιχνίδι καθώς και την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της ψυχολογίας.

Δοκιμάστε την ικανότητά σας απλά για να διασκεδάσετε ή για να συναγωνιστείτε και απολαύστε.

Cardio Τένις - Yoga

Άθληση και εκγύμναση με τον συνδυασμό δύο, φαινομενικά, διαφορετικών μορφών φυσικής δραστηριότητας. Μυηθείτε στον κόσμο του Cardio Τένις – Yoga

Μια εντελώς καινούργια προσέγγιση στο χώρο του αθλήματος του τένις. Εκτός από τη δυνατότητα του αθλούμενου να ασκείται στην αντισφαίριση με τον κλασσικό τρόπο, εγκαινιάζουμε μια νέα πρόταση: ένα πακέτο αερόβιας άσκησης που συνδυάζει διαφορετικές αγχολυτικές δραστηριότητες (με κεντρική αυτή του αθλήματος της αντισφαίρισης).Το πρόγραμμα αυτό διάρκειας 90 λεπτών συνδυάζει το cardio τένις και τη yoga. Αφού ο αθλητής εκτονώσει την έντασή πραγματοποιώντας αερόβια άσκηση με έμφαση στη συνεχή κίνηση μέσω ασκήσεων αντισφαίρισης συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα yoga όπου χαλαρώνει μέσω του ελέγχου της αναπνοής και τις διατακτικές ασκήσεις.

Διεξαγωγή τουρνουά ανδρών και γυναικών, μονών και διπλών καθόλη τη διάρκεια του έτους με συμμετοχή από τα μέλη του συλλόγου, αλλά και ανοιχτά

Στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αγ. Ιωάννη λειτουργεί σύστημα κατάταξης Ladder, στο οποίο τα μέλη του συλλόγου διαγωνίζονται για τη μάχη της πρώτης θέσης

Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις μοναδικές online υπηρεσίες κράτησης γηπέδου εύρεσης συμπαίκτη και αναζήτησης αντιπάλου